Horizon 2020

INTENSSS-PA wordt gefinancierd door het Horizon 2020 programma (registratienummer 695982).

Horizon 2020 is het financiële instrument van de Innovation Union, dat het vlaggenschipinitiatief is van Europe 2020, gericht op het behouden van Europa’s concurrentiepositie in de wereld.

Gezien als een middel om de economische groei te stimuleren en banen te genereren, kan Horizon 2020 rekenen op de politieke steun van de Europese leiders en de leden van het Europese Parlement. Zij delen de opvatting dat onderzoek een investering is in onze toekomst en daarom een centrale plaats verdient in de blauwdruk voor slimme, duurzame en inclusieve groei en banen.

Horizon 2020 helpt dit doel te bereiken door research en innovatie aan elkaar te koppelen en daarbij de nadruk te leggen op wetenschap op het allerhoogste niveau, industrieel leiderschap en het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen. Het uiteindelijke doel is dat Europa wetenschap op wereldniveau bedrijft, barrières die innovatie in de weg staan wegneemt en het de publieke en private sector gemakkelijker maakt samen te werken bij het realiseren van innovatie.

Lees meer

 

 

eu_logo_fundenh2020

Back to Top